KAAP – afstudeerproject CMV

KAAP is een kunsttentoonstelling met actuele beeldende kunst voor kinderen van 7 tot 12 jaar en hun ouders. Op KAAP exposeren nationale en internationale kunstenaars hun werken die uitnodigen tot kijken, onderzoeken, doen en spelen.

KAAP is ook ontwikkeld vanuit de gedachte dat kunst betekenis heeft voor de samenleving. Kunst is verankerd in een brede culturele context. Kwesties die daarin spelen worden door kunstenaars zichtbaar gemaakt. Kunstenaars hebben een scherpe blik op de realiteit en maken die inzichtelijk en ervaarbaar. Soms geven ze kritisch commentaar op wat ze zien. Of ze construeren een spel met eigen regels waarin de realiteit gefilterd wordt, een spel dat processen blootlegt onder het oppervlak. Voor KAAP is van belang dat kunstenaars hun wereld, waarin ideeën, fantasieën, verlangens, in vorm en beeld worden uitgeleefd, in de bestaande realiteit zetten. Dat is voor kinderen een inspirerend gegeven.

Pruts’ werk:

  • ontwikkelen en uitvoeren educatief materiaal
  • trainen van rondleiders en gidsen
  • gidsen en rondleiden

 

KAAP 2009