Theatergroep Crux – Ander Steen bij de Lunch

Semi-professioneel theatergroep Crux vestigde zich in  in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen en speelde haar voorstellingen in de kleine theaters door het hele land. Sinds 2008 is Theatergroep Crux gestopt met het maken van voorstellingen.

‘Crux nam de kracht van amateurspelers als basis voor stukken die niet echt licht verteerbaar zijn, wél licht ontvlambaar, prettig ontregelend en gelukkig altijd herkenbaar vrolijk onrealistisch: halfdode schrijvers in een last minute musical, drinkende paardenliefhebbers met dansproblemen, mysterieuze mooie meiden, autistische filmjunks, hyperoptimistisch keukenpersoneel op de bakplaat van een hamburgertent of lichtelijk paranoïde mijnwerkers met een geelfobie. Een smakelijke chaos van muzikale vorm, absurd verhalen, humoristische details en uitbundige videoprojecties binnen een sterk visueel toneelbeeld.

 De moedige hardnekkigheid waarmee dit soort personages zich steeds weer vertillen aan idealen die veel te groot zijn voor hun nietige leventjes, vormt een aandoenlijke en hartverwarmende rode draad in het oeuvre van Crux.’

 Voorstellingen Crux: Giftige Parels (2000), BlackBeauty (2002), Episode III (2003), Blue Screen (2005) en Ander Steen bij de lunch (2007).

Pruts’ werk: speeltster in de voorstelling ‘Ander Steen bij de Lunch’ en muziektheaterworkshops op middelbare scholen