Ulenhof College – Circus Ragnarok – 2006

Het UlenhofCollege in Doetinchem maakt met haar leerlingen al sinds jaar en dag theatervoorstellingen waarbij muziek, theater, dans en video samengebracht worden tot een theaterklassieker of een eigen geschreven stuk. In dit jubileumjaar kwam het Ulenhoftheater opnieuw met een productie waarin allerlei aspecten van theater samenkomen in een groot spektakel vol met vondsten, ideeën en specifieke vaardigheden van de leerlingen zelf. Vanwege het jubileum werd de spelruimte (normaliter de aula) uitgebreid met een prachtige circustheatertent, die naast de school verscheen.

Bijna 100 leerlingen, tientallen oud-leerlingen, begeleiders en docenten hebben intensief met elkaar gewerkt om een bijzondere voorstelling te bouwen. Het idee voor de voorstelling werd in drie maanden omgezet tot Circus Ragnarok, een theaterproductie, die haar wortels heeft in de Noorse en Germaanse mythologie, maar vol zit met verwijzingen naar de wereld van het hier en nu.

Regisseur Adrie Mesch schreef de teksten, ondersteund door Bas Wisselink. Mede-regisseur Erik Stronks tekende voor de muziek. Oud-leerlingen, stagiaires, docenten en het regieteam zijn verantwoordelijk voor spel, acrobatiek, zang, videoprojecties, dans, decor, kleding en grime. Terwijl Pruts nog slechts een zaadje was ontkiemde het in deze periode tot regie-assistente en productiemedewerker van deze voorstelling.

Ragnarok affiche