Museumdocent Voortgezet Onderwijs – Centraal Museum

‘Vanuit de diverse collecties ontwikkelt het Centraal Museum programma’s voor alle leerwegen in het voortgezet onderwijs. Het onderwijsaanbod sluit altijd aan bij de kerndoelen en examenprogramma´s in het voortgezet onderwijs. Het team professionele museumdocenten creërt een zeer leerzame, maar ook leuke, ervaring door het sturen van dialoog en discussie, door de leerlingen een beschouwende houding aan te laten nemen en door de leerlingen te begeleiden bij het uitvoeren van zelfstandige opdrachten. In de onderwijsprogramma’s zorgen wij voor zoveel mogelijk afwisseling in werkvorm. Zo is er bij grote tentoonstellingen De Werkplaats waar leerlingen zélf aan de slag kunnen onder begeleiding van een professional uit het werkveld.’ 

Pruts’ werk: rondleidingen en schoolprogramma’s ontwerpen en uitvoeren voor het voortgezet onderwijs

Meer informatie over rondleidingen voor het Voortgezet Onderijs bij het Centraal Museum:

http://centraalmuseum.nl/onderwijs/voortgezet-onderwijs/