Ontwikkelen rondleidingen ‘Onvergetelijk Centraal’

Onvergetelijk Centraal is een groepsrondleiding speciaal voor mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers. Elke laatste woensdag van de maand kunnen de deelnemers in een rondleiding op een ontspannen, positieve sfeer kunst bekijken en bespreken. De focus ligt op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte.

Kijken naar kunst biedt mensen met Alzheimer de mogelijkheid zich te uiten en een dialoog aan te gaan met de omgeving. De rondleiding brengt niet alleen verbetering van de kwaliteit van leven van de deelnemers, maar heeft ook positieve effecten voor hun mantelzorgers en de relatie tussen deelnemer en mantelzorger. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Sinds het voorjaar van 2014 is Silke  bevoegd om ook deze doelgroep door het museum rond te leiden.

Meer informatie en reserveringen Onvergetlijk Centraal:

http://centraalmuseum.nl/over/onvergetelijk-centraal/

Foto: Ivar Pel