Werkplaats Rietveld – Centraal Museum 2010

De Werkplaats is een tijdelijk atelier in het Centraal Museum, verbonden aan een bepaalde tentoonstelling, waar bezoekers welkom zijn zelf iets te maken, op welke manier dan ook, maar altijd in het kader van die specifieke expositie.

In oktober 2010 opende Werkplaats Rietveld zijn deuren voor bezoekers van de tentoonstelling Rietvelds Universum, over Gerrit Rietveld, de beroemde Utrechtse architect en meubelmaker. De tentoonstelling en de werkplaats bood inzicht in de motieven, de werkwijze en de ideeën van Gerrit Rietveld. Tegelijkertijd wilde het museum duidelijk maken dat zijn werk een actuele waarde bezit door zijn experimentele benadering. In de tentoonstelling kon het publiek zich laten rondleiden door de stem van Rietveld zelf en men kon zijn manier van werken meebeleven, bijvoorbeeld hoe hij stoelen maakte, houtverbindingen bedacht, et cetera. Bezoekers konden in de werkplaats die experimentele benadering ervaren door onder meer zijn stoelontwerpen in elkaar te zetten, miniatuur rood-blauwe stoeltjes te maken, maar ook zelf een stoelontwerp uit te werken.

Pruts’ werk: Werkplaatsbegeleiding en educatie in Werkplaats Rietveld

 

Foto Stefan Brans

Foto Stefan Brans