Opdrachtgever voor CMV Lab – The Yard

Acht tweedejaarsstudenten Culturele en Maatschappelijk Vorming uit Utrecht hebben in het kader van de cursus CMV-lab gezocht naar een  plek in de drukke stad, waar men op een gewone dag aan voorbij gaat. Dicht bij het centraal station van Utrecht, direct langs het spoor, vonden zij een groot stuk grond dat leek te wachten op een beetje extra aandacht. Uit onderzoek blijkt dat de plek eerst dienst deed als parkeergarage, maar werd door een groep skaters omgetoverd tot het ideale indoor skatepark; The Yard.  The Yard moest worden opgeheven, omdat de NS de grond nodig had om puin te storten. De skaters vertrokken uit The Yard. Alles werd afgebroken en voor vier jaar heeft het terrein braak gelegen. De NS maakte er nauwelijks gebruik van. Er werd vanuit de skatersgroep een actie-comité opgericht om het terrein terug te winnen.

De studenten hebben een verplaatsbare installatie ontworpen die  het resultaat is van kennisuitwisseling over de geschiedenis, kenmerken en interpretaties van deze locatie.

Opdrachtgever: Pruts Producties i.s.m. Nulpunt en Tsjerk Holtrop Beeldproducties

 

The Yard

The Yard

The Yard

The Yard in De Kargadoor